dirigent - excelsior

Ballet
Ga naar de inhoud

dirigent

Al op jonge leeftijd weet Robert Jan Kamer (1960) dat hij musicus zal worden. Op 13-jarige leeftijd is hij organist van de Gereformeerde Kerk in Woudenberg.
Na het behalen van zijn VWO-diploma gaat hij dan ook naar het Stedelijk Conservatorium in Arnhem, waar hij piano studeert bij Janine Dispa-van Mever.

Deze studie ruilt hij later in voor orkestdirectie (docent Lex Veelo) en in 1987 behaalt hij dit diploma. In 2008 gaat hij naar het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, nu voor het diploma Muziekdocent 1e-graads dat hij in juni 2010 behaalt.

Sinds 1980 werkt hij met koren en orkesten door het hele land.
Zijn repertoire gaat van Bach’s Matthäus Passion tot operette en musical.
In 1999 belandt hij als muzikaal leider bij Joop van den Ende Theaterproducties (nu Stage Entertainment).
De volgende 10 jaar brengen hem bij vele producenten in binnen- en buitenland.

In 2008 wordt hij gevraagd als docent aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij de Mastersopleiding Klassiek Muziektheater. Dit bevalt hem zo goed, dat hij besluit zich verder te verdiepen in het lesgeven.
Momenteel geeft hij les aan de opleiding Muziektheater Klassiek en Regulier van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daarnaast is hij dirigent bij het Luxor Musical Project in Rotterdam en geeft hij regelmatig inleidingen bij opera’s in diverse theaters en schouwburgen in Nederland.

In juni 2016 wordt Robert Jan gevraagd als dirigent van de tournee van Wiener Melange in januari-februari 2017 met o.a. Ernst Daniel Smid; hiermee komt de liefde voor operette weer volop in zijn leven terug.

Een andere grote wens is op 1 februari 2018 in vervulling gegaan wanneer hij dirigent wordt bij de Christelijke Oratorium Vereniging Excelsior in Katwijk.

Op de lessenaar zullen ook weer prachtige missen en oratoria gaan verschijnen!
FOLLOW
COMPANY
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
CONTACTS
+00 012 345 678
example@example.com
Terug naar de inhoud